koldfront

Volden i København er faldende #Overgrund

🕡︎ - 1999-03-13

Statistikkerne siger at volden i København er faldende. På Station 1 har det i pressen været refereret at de endda bruger udtrykket at "Det er nærmest umuligt at opdrive et blåt øje". Og det er jo godt; man bliver glad, når man hører sådan noget. Jeg kan ikke undgå at føle at min generation (som jo er i "slagsbror-alderen") alligevel ikke er så tosset endda.
Men i nat oplevede jeg noget, der så ganske ødelagde denne fine stemning. Bilen er parkeret på Nørre Allé i 50 minutter. Da jeg vender tilbage, er taget ødelagt og nogen har prøvet at starte bilen. Det er tydeligt nogle amatører - dels kunne de sagtens have været kommet ind af en dør, dels er det ikke lykkedes dem at starte bilen (de har bare revet tre ledninger løse). Eneste svagt formildende omstændighed er at de hverken har stjålet radioen, kassettebåndene, eller den pose med cd'er jeg havde liggende.
Efter at have prøvet mig frem, får jeg forbundet de tre ledninger korrekt til tændingslåsen, starter bilen og triller hjemad. Det er koldt og tagets strimler slår hårdt. Blinklyset virker ikke; jeg regner med at de i deres tyveriforsøg har fået brændt en sikring af.
Da jeg kommer hjem sprætter jeg en stor sort plastikpose op og klistrer på, så det ikke kan regne ind. Så går jeg indenfor i varmen, fyldt af harme. Hvorfor dog smadre en 2cv's tag og prøve at starte den? Hvad er pointen? Min naïve tro på det gode i mennesket svinder lige så stille ind, og så kommer jeg i tanke over hvor meget bilen egentlig har været udsat for:

Nu kan man selvfølgelig trøste sig lidt ved, at kalechen ikke havde det for godt, og snart skulle skiftes - men forbryder(ne/en) har desværre ikke kun smadret kalechen, men også maltrakteret en del af tagkonstruktionen (et rør er næsten knækket).
Øv, øv, øv! Jeg brækker mig mig mennesker der opfører sig så latterligt. Og jeg begynder at forstå hvorfor de går så meget ind for skydevåben i USA.
Det mest skræmmende er hvad det de gør, gør ved mig!

Add comment

To avoid spam many websites make you fill out a CAPTCHA, or log in via an account at a corporation such as Twitter, Facebook, Google or even Microsoft GitHub.

I have chosen to use a more old school method of spam prevention.

To post a comment here, you need to:

¹ Such as Thunderbird, Pan, slrn, tin or Gnus (part of Emacs).

Or, you can fill in this form:

+=